U trendu

Gradonačelnik Niša smenjuje direktora toplane

Gradonačelnik Niša i nosilac liste Srpske napredne stranke u Nišu Zoran Perišić najavio je da će jedan od prvih njegovih narednih poteza biti smenjivanje direktora JKP „Gradske toplane“ Slobodana Maksimovića.

Perišić je na prvoj konferenciji za novinare koju je održao posle izbora, rekao da će u toku ove nedelje preko Gradske uprave za komunalnu delatnost pokrenuti inicijativu za smenjivanje Maksimovića.

„Ne može da postoji teorija da će iko štititi bilo kog direktora koji je učinio bilo šta što ruši ugled stranke, a kamoli ako se radi o nečemu što je u suprotnosti sa zakonom“, izjavio je Perišić.

On je rekao da će biti kandidat SNS-a za novog gradonačelnika Niša, što je, prema njegovim rečima i logično jer je bio nosilac izborne liste te stranke.
 
Perišić je najavio reformu gradske uprave i vraćanje ingerencija gradonačelniku i Gradskom veću, jer je to, kako je rekao, pravi način da se poveća efikasnost rada gradske administracije.

On je kazao da je potrebno promeniti Statut grada i da se umesto velikog broja gradskih uprava, kao u Beogradu uvede jedna uprava. Perišić je dodao da smatra da u gradskoj upravi nema viška zaposlenih.

Prema njegovim rečima, gradska vlast će fokusirati na završetak planova za izgradnju nove industrijske zone kod Kazneno-popravnog zavoda i kod Vinogradarskog instituta.

„Nastavićemo da pomažemo JKP ‘Gorica’ i da vraćamo novac roditeljima koji su boravak dece u vrtićima plaćali više nego što je propisano“, izjavio je Perišić.

On je rekao da je SNS sa 29 odborničkih mandata došla u poziciju da formira vlast u Nišu samo s jednom strankom, ali da je on pristalica široke koalicije u koju će ući još dve stranke.                              
                

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.