Gradonačelnik Subotice potvrdio da je pretio da će iščupati grkljan čoveku

Gradonačelnik Subotice i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Bogdan Laban potvrdio je da je pretio gradjaninu Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

Na pitanje da li je preslušao snimak koji se sinoć pojavio na internetu i da li je autentičan, Laban je za portal Insajder (insajder.net) rekao da nije čuo snimak, ali je potvrdio da je rekao Polovini, koji je prema snimku takodje član SNS-a, da će mu „iščupati grkljan“.

Na audio snimku koji je dospeo u javnost u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

Advokat Dušan Kliska, branilac Vladimira Polovine, rekao je agenciji Beta da je njegov klijent otišao u policiju da podnese krivičnu prijavu protiv Labana za fizički i verbalni napad, ali je potom sam Polovina zadržan u pritvoru, „bez obrazloženja“.

Kliska je kazao da je sudija njegovom branjeniku zabranio da se javno oglašava do četvrtka, kada će biti saslušani svedoci u postupku.

„On je došao u policiju da podnese krivičnu prijavu za fizički napad i brutalne uvrede, a onda su ga od oštećenog pretvorili u osumnjičenog“, kazao je Kliska.

Bogdan Laban nije sinoć hteo da komentariše optužbe za agenciju Beta, već je novinarki Bete Nataliji Jakovljević rekao da ne zna za snimak i da ne želi da joj da izjavu.

„I da vama dam izjavu koji ste me nazivali ološem. Je l to normalno?… I imate sad opet hrabrost da me nazovete, da me pitate u pola deset uveče“, rekao je Laban.

Na audio snimku koji je juče objavljen na portalu Espreso (www.espreso.rs) izmedju ostalog se čuje kako muška osoba, za koju se navodi da je gradonačelnik Subotice, psuje i preti smrću drugom muškarcu, za kog se navodi da je asistent Gradjevinskog fakulteta iz Beograda Vladimir Polovina.

Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“.

Na snimku se čuje da Laban optužuje Polovinu da je lepio plakate koje su se odnosile na gradonačelnika Subotice, a Polovina to i ne poriče.

„Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan… Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?“, čuje se na snimku kako govori Laban.

Iako je potvrdio da je rekao da Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, Bogdan Laban je rekao da nije pretio smrću i dodao da je odgovoran jer nije primereno da koristi takav rečnik kao politički funkcioner.

„To ne dolikuje političkom funkcioneru, ali sam jednostavno bio isprovociran jer to traje mesecima… preterao sam. Do sada to nikada u životu nisam uradio, ali ovo je već prevršilo sve granice… Preti se mojoj porodici na takav način… To nije od juče, danas“, kazao je Laban.

Laban je rekao da je bio „u šoku“ jer je Polovina „celi grad“ izlepio plakatima „Bogdane, Bog je ljut”.

„Izvinjavam se gradjanima Subotice i Srbije što sam koristio neprimerene reči, iako taj čovek ništa dobro ne zaslužuje. Pogrešio sam i reagovao neprimereno. Još jednom, izvinjavam se gradjanima Subotice i Srbije“, naveo je Laban.

Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto gradonačelnika Subotice, Laban je rekao da je spreman da snosi političke posledice, ali je dodao da o ostavci neće sada odlučivati.

Bogdan Laban je rekao da je i on dao iskaz u policiji i da je pozvan u četvrtak da izadje pred sudiju.

Dodao je da se on i Polovina ne znaju od ranije, ali je naveo da je podneo krivičnu prijavu protiv njega pre incidenta u subotu zbog pretnji koje mu je Polovina ranije upućivao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.