U trendu

Gradski odbor DS Beograd pokreće danas peticiju za smenu Siniše Malog

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) Beograd saopštio je da danas pokreće peticiju za smenu gradonačelnika Siniše Malog jer je, kako se navodi, više puta obmanuo javnost izjavama da gradske institucije nisu bile umešane u rušenje objekata u Savamali.

„Siniša Mali je u više navrata svesno obmanuo javnost izjavama da ‘Grad Beograd, niti bilo koja institucija Grada nije učestvovala, niti ima veze sa rušenjem objekata u Savamali’. Iako je od početka bilo jasno da gradonačelnik ne govori istinu, na kraju ga je demantovao i Aleksandar Vučić, nakon čega je postalo očigledno da Siniša Mali više nema legitimitet da vodi grad“, navedeno je u saopštenju.

DS je ponovo zatražila „procesuiranje svih odgovornih, kroz istragu koja će se voditi na osnovu zakona, koja će zadovoljiti pravdu i koja će dovesti do sankcionisanja svih počinilaca krivičnih dela, kako onih iz policije, tako i onih iz gradske uprave“.

„Pokrenuli smo sve institucionalne mehanizme koji su nam bili na raspolaganju i u slučaju Savamale i u slučaju izgradnje štetnog projekta Beograd na vodi. Redovno ćemo kontrolisati da li nadležni organi postupaju u skladu sa zakonom i obaveštavaćemo gradjane o tome“, navedeno je u saopšteju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar