U trendu

Grbović (PSG): Ukoliko BIA ne reši problem sa dojavama o bombama, da njen direktor podnese ostavku

Lider Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović ocenio je danas da bi direktor Bezbednosno informative agencije (BIA) Bratislav Gašić trebalo da podnese ostavku, ukoliko ta služba ne može da reši problem sa anonimnim dojavama o postavljenim bombama.

Grbović je u saopštenju naveo da se BIA angažuje „kada neko ruši brdo u Grdelici, kada nastupi nestašica šećera i brašna, kada neko napiše pogrdan tvit“, ali, kako je rekao, „ćuti dok se građanima sistematski ugrožava normalan život zbog dojava o postavljenim bombama širom Srbije“.

„Ukoliko BIA već nedeljama ne može da reši ovaj problem, onda je neophodno da direktor podnese neopozivu ostavku i svoje mesto prepusti nekome ko će moći da se izbori za povratak mirnog i normalog života gradjana Srbije“, dodao je on.

Smatra da je neobjašnjivo da je u prethodnih šest meseci održano više sednica Saveta za nacionalnu bezbednost nego skupštinskih zasedanja, a da se taj savet „nijednom nije sastao povodom dešavanja koje predstavljaju klasičan primer terorizma“.

„Zabrinjavajuće je što je postalo moguće i nekažnjeno da neko nedeljama šalje jezive pretnje, da se deca gotovo svakodnevno evakuišu iz škola, da njihovi roditelji zbog toga ne mogu da idu na posao, a da se niko od nadležnih zbog toga nije dodatno angažovao“, rekao je Grbović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar