U trendu

Grbović: RTS mora da prestane da ignoriše stvarnost u Srbiji

Poslanik i predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je danas da Radio-televizija Srbije (RTS) mora da prestane da ignoriše stvarnost u Srbiji i da počne da obavlja ulogu koja joj je poverena, a to je, kako je rekao, da bude javni servis svih građana.

Grbović je agenciji Beta kazao da su predstavnici opozicije, koji su organizovali proteste „Srbija protiv nasilja“, uručili dopis rukovodstvu RTS-a sa zahtevom da sutra održe zajednički sastanak.

„Nedostojna su opravdanja da zbog tehničkih problema nisu mogli da izveštavaju s najvećeg protesta u Srbiji u poslednjih 10 godina, dok s druge strane danima promovišu najavu Vučićevog kontraskupa“, istakao je Grbović.

Kad je reč o medijskoj promociji i tolerisanju nasilja, dodao je, RTS je nažalost više deo problema nego deo rešenja.

„I u njihovom programu postoje sadržaji koji obiluju nasiljem, dok s druge strane nedostaju ozbiljne emisije u kojima bi se debatovalo o uzrocima ovog talasa nasilja kao i o potencijalnim rešenjima“, kazao je on.

Na pitanje šta opozicija očekuje od eventualnog sastanka s rukovodstvom RTS-a, Grbović je rekao da je cilj „upravo to da se prekine jedna veoma pogrešna praksa ignorisanja stvarnosti i izbegavanja dijaloga“.

„RTS mora da bude relevantan informativni servis za sve građane jer su oni ti koji ih finansiraju, a ne da bude medijska pozornica za beskrajne monologe predstavnika vlasti koji taj isti RTS uništavaju već godinama“, naglasio je Grbović.

Smena rukovodstva RTS-a jedan je od zahteva građana na protestima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.