U trendu

Grenel: Poseta Kosovu dokaz posvećenosti ostvarivanju sporazuma iz Vašingtona

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je večeras u Prištini da je poseta visoke delegacije njegove zemlje Kosovu dokaz posvećenosti ostvarivanju sporazuma iz Vašingtona.

„Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji. Znamo da se u prošlosti mnogo obećavalo Kosovu i želimo da se založimo da primena sporazuma bude nastavljena“, rekao je nakon sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem.

Kazao je da administracija predsednika Trampa ne želi prazne reči.

„Želimo da pokažemo narodu Kosova, koji su naš saveznik, da smo sa vama. Želimo da pomognemo u otvaranju radnih mesta kako bismo prevazišli stara politička pitanja“, kazao je on.

Kosovski premijer Avdulah Hoti ocenio je da poseta američke delegacije Kosovu otkriva „odlučnost i ozbiljnost Trampa i svih njegovih saradnika za ostvarivanje dogovora“.

Hoti je rekao da je na sastanku opširno razgovarano o svim tačkama sporazuma.

„Čast mi je reći da ćemo brzo krenuti ka sprovodjenju ovog sporazuma. Stvoren je novi zamah“, rekao je premijer Hoti.

Izvršni direktor Američke korporacije za finansiranje medjunarodnog razvoja Adam Beler rekao je da ovom posetom pokazuju svoju ozbiljnost prema potencijalnim investicijama i da pružaju podršku prijateljima na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.