U trendu

Grenel sutra na Kosovu sa još 13 američkih zvaničnika

Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, stiže sutra na Kosovo zajedno sa još 13 američkih zvaničnika, javlja Gazeta ekspres a prenosi KoSSev. 

Izvori prištinskog medija nagoveštavaju da je njegova poseta usmerena na proveru napretka u sprovodjenju najava iz dokumenata potpisanih 4. septembra u Beloj kući, o „ekonomskoj normalizaciji“ odnosa Kosova i Srbije.

Grenel će na Kosovo doći sa još 13 američkih zvaničnika koji će predstaviti projekte za Kosovo i region u okviru tog dokumenta.

Kosovo i Srbija su 4. septembra potpisali dokumenta, u medijima često tumačena kao istorijska, zbog toga što se veruje da otvaraju put za normalizaciju ekonomskih odnosa i za investicije.

Nekoliko beogradskih medija objavilo je, pozivajući se na neimenovane izvore, da će Grenel odmah sledećeg dana, u utorak 22. septembra, posetiti i Beograd.

Navodi se da glavna tema te posete biti otvaranje kancelarije nove američke Medjunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Srbiji.

„Teme razgovora tokom Grenelove posete (Beogradu) biće i ostale tačke sporazuma iz Vašingtona što pre pokrenti i sprovesti“, navodi neimenovani izvor i Blica i Kurira.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.