U trendu

Grenel: Tači otkazao putovanje u Vašington, dolazi Hoti

Ričard Grenel, izaslanik predsednika SAD za pregovore Srbija-Kosovo, objavio je da je predsednik Kosova Hašim Tači otkazao dolazak na sastanak zakazan za subotu, 27. juna, u Beloj kući, ali da umesto njega dolazi premijer Kosova Avdulah Hoti.

„Predsednik Kosova upravo nas je obavestio da je otkazao svoje putovanje u Vašington, posle najave Specijalnog tužilaštva. Poštujem njegovu odluku da ne prisustvuje raspravama dok se ne reše pravna pitanja tih navoda“, napisao je Grenel na Tviteru.

Ubrzo je Grenel kratko dodao da se „radujemo razgovorima u subotu koje će voditi predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić i premijer Hoti“.

Tači je u Beloj kući trebalo da se sastane s Grenelom, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ranije potvrdio da će putovati u Vašington, ali zasad nema novih vesti o tome posle odluke Tačija da ne ide. 

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo je danas popodne da je Specijalizovanom većima Kosova podnelo na razmatranje optužnicu kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Kadri Veselji i drugi iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava tokom rata na Kosovu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar