U trendu

Grupa gradjana 'Srcem za Lebane' napustila koaliciju sa SNS-om

Grupa gradjana „Srcem za Lebane“ izašla je iz vladajuće koalicije u tom gradu, predvodjene Srpskom naprednom strankom, jer se SNS, kako su naveli,“nije pridržavala koalicionog sporazuma“.

GG „Srcem za Lebane“, koja je sastavljena od više udruženja, na poslednjim lokalnim izborima prešla je cenzus i dobila jednog odbornika, a pridružili su se SNS-u, i tako joj s tim odbornikom obezbedili većinu od 16 odbornika.

„Slavimo izlazak iz vlasti zato što je ova vlast pokazala svoje jednoumlje, odnosno, takozvani šef ili šerif pokušava pritiscima, ne samo nad svojima, već i nad drugim odbornicima, koji drugačije razmišljaju“, rekao je sinoć lider te koalicije Radovan Cvetković u obraćanju na Fejsbuk stranici ove grupe gradjana.

Izlazak ovog odbornika ne ugrožava vladajuću koaliciju u Lebanu jer SNS sada ima 18 odbornika, nakon što su im se pridružili odbornici iz drugih grupa gradjana.

Ovoj odluci prethodila je rasprava do koje je došlo na poslednjem zasedanju Skupštine opštine, 22. decembra, kada je lider naprednjaka u Lebanu Goran Jović kritikovao rad direktora SRC-a Nenada Jovića i upozorio ga da moraju da izadju na predstojeće predsedničke izbore i referendum, prozivajući ih da nisu izašli na nedavno održane izbore za mesne zajednice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.