U trendu

Grupa gradjana u saradnji sa PSG i SDS predali listu za Stari grad

Grupa gradjana koju čine komšijske inicijative sa beogradske opštine Stari grad u saradnji sa Pokretom slobodnih gradjana (PSG) i Socijaldemokratskom strankom uspeli su da skupe potpise za lokalne izbore.

Pod zajedničkim imenom „Srce Grada“, gradjanska udruženja žele da svoj dosadašnji aktivizam u rešavanju lokalnih i komunalnih pitanja institucionalizuju kroz opštinski parlament.

Prema rečima nosioca liste dr Djorđa Miketića, ovo je način da borba bude vidljiva „ne samo sporadičnim akcijama i na društvenim mrežama, već da se stvari rešavaju sistemski i dugoročno, smatrajući da ova gradska opština ima potencijal za nova rešenja“.

„Do juče smo bili pobunjeni protiv seče drveća na Kalemegdanu, neplanskog popločavanja i zatvaranja ulica, unišavanja Studentskog i drugih parkova, nesnosne noćne buke, izmeštanja trolejbusa i linija prevoza, divlje gradnje i korumpiranih institucija, a sada ćemo imati priliku da se borimo za svoje ideje. Verujemo da ćemo biti nepremostiva beogradska Tvrdjava za sve vrste varvara“, kaže Miketić.

Zvaničnu kampanju započeće tribinom „Zašto su nam bitni lokalni izbori“ u 18 časova u ustanovi kulture Stari grad (Parobrod) kojoj će prisustvovati brojne javne ličnosti i govoriti o odbrani komšijske politike i komunalnih problema.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.