U trendu

Grupa Protiv diktature zahteva izvinjenje Aleksandra Vučića svim ženama

Grupa „Protiv diktature“ saopštila je večeras da zahteva izvinjenje ženama od Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) za ocene koje je predsednik Srbije i te stranke uputio predstavnicima opozicije govoreći o jučerašnjem protestu „Stop krvavim košuljama“.
Vučić je na skupu žena SNS pod nazivom „Jake žena za jaku Srbiju“ izjavio da bi opozicija „stavljala žene u tor i da bi im žene bile ‘fukse’ i ne bi bile žene“ i da „nikada neće dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju“.

U saopštenju se podseća da je Vučić za nedeljnik „Vreme“ povodom 8. marta 2008. godine izjavio da „njegova žena ne sme da izadje iz kuće bez njega ili dece“, kao i da „sme da se vidja sa prijateljicama samo posebnim danima kada on odluči“.

„Kao osoba na funkciji predsednika ove zemlje i najveće vladajuće partije snosi veliku odgovornost za sve što kaže i da te izjave zbog toga jako loše utiču na položaj žena uopšte. Zahtevamo izvinjenje od Aleksandra Vučića i SNS svim ženama ove zemlje pre nego što drugima počnu da dele lekcije o ponašanju“, navodi se u saopštenju.

„Protiv diktature“ je ocenila i da SNS, kao najodovornija i najveća vladajuća stranka trebalo bi da se izvini za postupke svojih funkcionera, saradnika u vlasti i članova koji su učestvovali u, kako su naveli, zlostavljanju žena, što bi trebalo da učine „ukoliko su stvarno zainteresovani za položaj žena u Srbiji“.

„Mi do sada ni u jednom slučaju nismo čuli osudu ili izvinjenje SNS za zlostavljanje i obljubu žena od strane Predsednika opštine Brus, takozvanog Jutke, pedofiliju zamenika gradonačelnika Bora Branka Perića, zlostavljanje maloletnice od strane člana SNS Mihaila Isailovića u tramvaju u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.