U trendu

Guri o odluci Predstavničkog doma SAD: Nisam zabrinut

Bivši komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri izjavio je danas da nije zabrinut povodom odluke Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država da po prvi usvoji rezoluciju, kojom od Srbije zahteva da reši slučaj ubistva trojice braće Bitići – Ilija, Agrona i Mehmeta iz 1999. godine.

„I ranije su usvajali te rezolucije. Umoran sam od komentarisanja“, rekao je Radosavljević za Radio slobodna Evropa (RSE).

U odluci Predstavničkog doma, izmedju ostalog, navodi se da Radosavljević koji je bio komandant policijske jedinice Žandarmerija u vreme kada su, kako se pretpostavlja, njeni pripadnici počinili zločin nad braćom Bitići, radi kao konsultant jedne firme u Beogradu, a takodje je i visoko pozicionirani član vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), čiji je predsednik ujedno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Radosavljević za RSE, medjutim, odbacuje medijske natpise i kaže da je samo član SNS, te da ne namerava da napusti tu partiju.

„Čist sam i nemam razloga da se plašim. Nikada se nisam plašio“, rekao je Radosavljević i dodao da je spreman da se odazove na svaki poziv srpskog pravosudja.

„Uvek sam spreman da se odazovem na poziv pravosudnih organa u Srbiji. Pravosudni organi rade svoj posao, FBI (Federalni istražni biro SAD) je radio svoj posao“, rekao je Radosavljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.