U trendu

Haradinaj: Ako nema priznanja – kupujemo oružje!

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje, prenosi Tanjug.

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za novinare govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska Koha konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

„Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove ‘uzajamno priznavanje u postojećim granicama’. To znači da nas savetuju da kupujemo mistrale, jer oni snabdevaju Srbiju mistralima”, rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

„U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati ‘sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama’. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje”, rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)