Haradinaj: Ako nema priznanja – kupujemo oružje!

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da pristup dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom povećava potrebu Prištine da nabavi naoružanje, prenosi Tanjug.

Haradinaj je to izjavio na konferenciji za novinare govoreći o uslovima koje treba ispuniti pre nego što se nastavi proces dijaloga, a prištinska Koha konstatuje da je Haradinaj time nagovestio da se plaši novog rata sa Srbijom.

Kako je rekao, Priština traži okvirni sporazum sa Beogradom kojim bi bilo rešeno uzajamno priznanje u postojećim granicama.

„Postoji oklevanje Srbije i jednog dela međunarodne zajednice, koja kaže da ne može da ga nazove ‘uzajamno priznavanje u postojećim granicama’. To znači da nas savetuju da kupujemo mistrale, jer oni snabdevaju Srbiju mistralima”, rekao je Haradinaj.

On je dodao da Srbija nabavlja oružje iz Rusije, kao i da je postigla sporazum sa Francuskom o raketnom sistemu.

„U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazivati ‘sporazumom o uzajamnom priznanju u postojećim granicama’. Šta onda da radimo, mi smo nezavisna država i od dijaloga ne očekujemo ništa sem uzajamnog priznanja. Ukoliko niste spremni na to, onda je to poruka za nas da bi i mi trebali da kupujemo oružje”, rekao je Haradinaj, prenosi Koha.

(Beta)

2 komentara
  1. AA ( americki alah)

    Seselj je optuzen za raspirivanje ratnih tenzija, a kako protumaciti ovo? A gospodo iz haga?

  2. Anonimni

    Haradinaj doci ce vrijeme kad ce poklopiti usima. Medutim, nesto sto Srbija treba da pita i da utvrdi, odakle potice to samopouzdanje Haradinaja, odakle novac. Ako narod šuti to znaci da žive dobro rekao bih bolje nego i Slovenci, Hrvati i Srbi. Takođe muslimani isto tako žive dobro, bolje nego bilo ko u Evropi. Kako je to moguce? Hrvatsko primorje je puno Makedonaca i albanaca, a skupo je sve da ne moze biti skuplje. U BiH i ja i zena radimo, dva studenta i jedva na kraj. Radimo po dva posla i ne mozemo otici na more. Nista mi nije jasno. Novinari krajnje je vrijeme da se pozabavite ovom situacijom

Napišite komentar