U trendu

Haradinaj: Bilo informacija o 'improvizaciji humanitarne krize na severu Kosova'

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas izjavio da su nadležni organi imali informacija o „improvizaciji navodne humanitarne krize“ na severu Kosova i da su u to bili uključeni predstavnici zvaničnog Beograda i pojedinci na severu Kosova.

On je posle sednice Vlade Kosova, na konferenciji za medije izjavio da neće dozvoliti da građanima severa Kosova nedostaje bilo šta, ali da će „dekonspirisati takve projekte“, koje je nazvao „čudnim za 21 vek“.

Kazao je da su odlučni da uspostave red i zakon na severu Kosova i da neće biti povratka nazad.

„Mi smo već dve-tri nedelje informisani o planu improvizacije humanitarne krize tako što su određeni proizvodi sklanjani u kuće, u druge objekte, i imamo dokaze za takav scenario kao i ljudima koji su u to uključeni. Mi nećemo dozvoliti da nedostaje ni jedan proizvod, jer se radi o građanima Kosova“, kazao je Haradinaj.

On je rekao da im je poznato da se nameravalo da se ta „kriza“ organizuje u četvrtak.

„Postoji tendencija da se Kosovo natera da zatvori oči pored nelegalnom i nezakonitom trgovinom, ali to ne smemo da dozvolimo“, kazao je Haradinaj.

Prištinski mediji su pre nekoliko dana najavili mogućnost „organizovanja krize“ o čemu je, po medijima, postignut dogovor na sastanku gradonačelnika četiri opština sa severa Kosova, nekoliko poznatih preduzetnika i jednog visokog zvaničnika Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.