U trendu

Haradinaj danas ide u Hag

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gde će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

„Da, sutra putujem u Hag“, rekao je kratko Haradinaj, prenela je sinoć prištinska Gazeta Expres.

On je ocenio da je ostavku na premijersku funkciju podneo jer bi bio „loš presedan“ kada bi se „šef vlade jedne države isporučio“ Hagu.

Kako je rekao, smatra da bi time bio ugrožen „suverenitet Kosova“ i dodao je da „on to ne bi uradio Kosovu“, jer bi to bio dokaz da je „Kosovo ranjivo“.

(Tanjug)

3 komentara
 1. Anonimni

  Svaka cast teroristi i ubici? Kakva cast, kakvo pomilovanje i dozivotna je malo za sve grozote uradjene prema jednom narodu samo zato sto je pravoslavne vere i kako siptari kazu dodvorava se Rusiji. Nadam se da ce posle ovoga da se vidi ko je bio „los momak“ .

 2. Mile

  Svaka mu cast dao je osto u vladi citava Srbija bi brujila da se sakriva ko primjer vlade dao ostavku ide dobrovojno trik Pristinske vlade i to ne valja Srpskoj vladi .

  1. bambi

   Brate Mile, ja ovu tvoju recenicu ne mogu da provalim. Je li mozes ti ovo da mi prevedes na neki strani jezik ili srpski ako ti je lakse?

Napišite komentar