U trendu

Haradinaj ide u Berlin da od Merkelove i Makrona traži ukidanje viza

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da nema izgleda za potencijalni sporazum sa Beogradom na predstojećem skupu u Berlinu, 29. aprila, koji će biti održan pod pokrovieljstvom Nemačke i Francuske.

Zato će, kazao je on novinarima nakon sednice vlade, ovaj skup, kako je rekao, iskoristiti da bi pomerio proces liberalizacije viza za građane Kosova.

„Čast je predstavljati Kosovo i biti u ime Kosova na ovom sastanku. To je ozbiljan sastanak i dobro je što će ga voditi kancelarka Merkel i predsednik Makron. Sastanak 29. aprila je još jedna mogućnost da se krene napred sa liberalizacijom viznog režima za Kosovo“, rekao je on, prenela je Gazeta Expres.

Na skup koji će u Berlinu pozvani su predsednici i premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, kao i Iljir Metara i Edi Rama.

Na skup su pozvani i predstavnici privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i Haradinaj.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Milan

    Očigledno je da je ovo prva runda nastavka pregovora iako takse nisu ukinute (ceo skup je samo maska da se ne vidi kako je Vučić popustio). Vučić naravno mora da postupi po nalogu Nemačke i da ispuni šta je obećao – puno priznanje Kosova i Metohije u zamenu za par sela na severu.

    1. Legionar

      Milane, odmah olovku u ruke i napiši predsedniku predlog za rešenje pitanja KiM. Naravno da se ne sme nasesti na lažna obećanja zapada ali nije korektno kriviti Vučića za stogodišnje propuste Srbije i svih njenih vlasti. Kosovsko pitanje, na način koji većina želi, (celo Kosovo) može se rešiti samo ratom, a niko neće bi u vojsku da ide, o čemu.mi uopšte više pričano?!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike