Haradinaj najavljuje teže mere prema Srbiji

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj najavio je danas da će protiv Srbije, sem takse od 100 odsto na uvoz srpske robe preduzeti i druge teže mere.

„Ima i drugih mera koje se mogu dogoditi, koje nisu tarifne. Videćete kada dodje do njih“, izjavio je Haradinaj za albansku televiziju A2, a preneli su prištinski mediji.

Kosovo je 6. novembra posle glasanja u Interpolu uvelo takse od deset odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a 21. novembra Vlada Kosova povećala je takse na 100 odsto.

I pored pritisaka i poziva da se taksa ukine, Haradinaj je izjavio da će ona biti ukinuta tek kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

(Beta)

6 komentara
 1. Anonimni

  Budimo realni mi samo trazimo RECIPROCITET kako vi nama tako i mi vama .greska je samo sto je ovo trebalo da se uvede mnogo ranije do sada bi se naucili pameti .

 2. Karonja

  Za Robotnjaka on se ne tuce za koke u Lidlu licno ja bi volio da mi ovcetina moze leso moze sa raznja bude kazna da je jedem svaki dan.

 3. Miša

  Mamu mu,hoce posto poto da nas uvuce u konflikt sa amerima.

 4. Anonimni

  Kad bi Srbija zabranila prelet njihovih aviona , i takse na autoput , mere bi odmah povukli.

  1. Dobro došli

   Ne treba zabraniti prelet aviona preko Srbije sa KiM-a. Samo treba ,,prinudno“ spustiti avion u kome se nalizi Haradinaj i ostala šiptarska gamad.

 5. komentarista - Nisam robot

  ovom se vilice deformisale od žvakanja ovčetine..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike