U trendu

Haradinaj: Ni Tači ni ja nismo vlasnici Kosova

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da ni kosovski predsednik Hašim Tači, ni on nisu, kako je rekao, vlasnici Kosova.

„Mi nismo vlasnici Kosova, gde živi dva miliona ljudi. To je čin proglašenja nezavisnosti. Ako se neko usudi da pregovara o teritoriji Kosova, taj je protiv ustava“, rekao je Haradinaj u intervjuu za prištinsku televiziju T7, prenela je Koha.

Haradinaj je uveren da bi sa Beogradom bilo lakše postići dogovor da tema o korekciji granica nije otvorena.

Uveren je da je to pitanje promene granica poremetilo odnose Prištine sa, kako je rekao, prijateljima Kosova.

Haradinaj je govorio i o nedavnoj zajedničkoj večeri u Tačijevoj kući, kojoj je prisustvovao i albanski premijer Edi Rama.

Večeri su, kaže, prisustvovali njegovi zamenici Bedžet Pacoli i Fatmir Ljimaj, kao i predsednik parlamenta Kadri Veselji. Tokom večere vođen je „dostojanstven“ razgovor, rekao je Haradinaj gostujući u emisiji Presing.

Objasnio je da je taj razgovor inicirao premijer Rama i da je njegova ideja bila da sastanak bude održan u Tirani, ali se, kaže, dogodilo da on bude u Prištini.

„Bio je to oprezan razgovor na poznate teme: takse, dijalog, opcije konačnog rešenja pitanja Kosova. Promene stava nije bilo“, tvrdi Haradinaj, preneo je Zeri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar