U trendu

Haradinaj planira da zabrani – dinar

Prištinski analitičar Fatmir Šeholi smatra da kosovski premijer Ramuš Haradinaj priprema tri nove mere protiv Srba na KiM, među kojima je i zabrana upotrebe dinara na teritoriji pokrajine.

Govoreći za televiziju „Prva“ o narednim potezima koje očekuje od Haradinaja, Šeholi je rekao da misli da će kosovski premijer naložiti da se obeležja prištinskih institucija postave u svim opštinama na KiM.

„Prvo, da se ne dozvoli korišćenje valute dinar na Kosovu, drugo, da se obeležja države Kosovo stavljaju tamo gde je njihova funkcija, u svakoj opštini“, rekao je Šeholi.

Kao treći potez koji očekuje od Haradinaja, Šeholi je naveo da će biti preduzete mere protiv vlasnika vozila koja nisu registrovana na KiM u skladu sa pravilima prištinskih vlasti.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ranije najavio da će protiv Srbije, pored takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije, preduzeti i „druge teže mere“, prenosi Tanjug.

3 komentara
 1. Anonimni

  A zasto moraju?

 2. Anonimni

  srbi moraju da se pomire sa tim da je Kosovo republika a ne pokrajina i da je platezno srdstvo € a ne dinar.

  1. Balkan

   Po Rezolucji 1244 Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije pod upravom UN. To sto su ga Amerikanci i neki pratioci priznali krseci sve Povelje UN i SB UN pa i samu rezoluciju pa i Medjunarodno pravo ne znaci da ga treba postovati kao tz. drzavu dok ne dobije stolicu u UN. A ako UN ne postoje onda nije ni vazno. A to sto je sredstvo placanja EURO pa dobro to se mora prihvatiti kao i sto je bilo sa Crnog Gorom.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike