U trendu

Haradinaj poručuje iz Berlina: Mi smo za dijalog s Beogradom, ali pod jednim uslovom

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da sveobuhvatni obavezujući sporazum Beograda i Prištine treba da rezultira „priznanjem kosovske nezavisnosti u postojećim granicama“.
Haradinaj je to napisao na svom profilu na Fejsbuku nakon razgovora sa nemačkim parlamentarcima u Berlinu, gde se nalazi u jednodnevnoj poseti.

„Sa nemačkim poslanicima razgovarao sam o ukupnom razvoju situacije u zemlji i regionu, o bliskoj saradnji između Kosova i Nemačke i procesu dijaloga sa Srbijom. Izrazio sam stav da je Kosovo za dijalog, za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji treba da rezultira priznanjem u postojećim granicama“, napisao je Haradinaj.

Naveo je i da je u razgovoru sa poslanicima Bundestaga ponovio da su građani Kosova jedini u regionu Zapadnog Balkana koji ne uživaju slobodno kretanje zbog viznog režima i da, kako je rekao, s pravom očekuje da Nemačka doprinese pozitivnom razvoju ovog procesa.

„Uloga Nemačke bila je i ostaje moćna za unutrašnju i spoljnu konsolidaciju naše zemlje i trenutno smo na vrhuncu bilateralnih odnosa sa Nemačkom“, naveo je Haradinaj.

Inače, Haradinaj je u Berlinu razgovarao sa članovima parlamentarne grupe Bundestaga za Jugoistočnu Evropu, Josipom Juratovićem, Nezahatom Baradarij iz SPD, Fridrićom Ostendorfom…

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.