U trendu

Hil: Otvoreni Balkan je efikasno sredstvo u cilju zbližavanja, a ne podela

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas da je Otvoreni Balkan efikasno sredstvo da države regiona koriste granice u cilju zbližavanja, a ne podela i da će ta inicijativa pomoći da region članstvom u Evropskoj uniji donese rešenja nekih pitanja.

Hil je ocenio da je važno to što ideja Otvorenog Balkana dolazi baš iz regiona i nije nametnuta od nekih stranih vlada, objavljeno je na Tviter nalogu ambasade SAD u Srbiji.

„Zaista se radi o tome da zemlje Balkana traže načine da bolje saradjuju. Mislim da je to veoma efikasno sredstvo da zemlje koriste granice u cilju zbližavanja, a ne podele, tako da to podržavamo Vlada SAD i ja“, rekao je Hil.

On je rekao da inicijativa pomaže zemljama da postignu dogovore, počev od smanjenja gužvi na granicama, do omogućavanja da diplome budu pihvaćene u različitim zemljama.

„Ona uči novim obrascima saradnje. Jasno je da će se ove zemlje pridružiti EU i mislim da će Otvoreni Balkan pomoći da zemlje donesu u EU rešenja, a ne probleme“, zaključio je Hil.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar