U trendu

Ilić: Poštujem Nikolića, nikada podrška Vučiću

Lider Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izjavio je u utorak uveče da će stranački organi odlučiti koga će ta stranka podržati na predsedničkim izborima, ali da to sigurno neće biti premijer Aleksandar Vučić.

On je za televiziju Vojvodine rekao i da veoma ceni i poštuje aktuelnog predsednika Srbije Tomnislava Nikolića, dodavši da je NS pomogla da Nikolić pobedi na prethodnim izborima.

„Koga ću podržati (na predsedničkim izborima), odlučiće stranački organi“, rekao je lider NS-a.

Ilić je dodao i da „nikada neće podržati Vučića“, koji je premijer i predsednik Srpske napredne stranke (SNS).

Lider NS je dodao i da sa Nikolićem „nikada nije imao nikakvih problema“ i da je sa njim, dok je bio lider SNS i napravio koaliciju.

On je odbacio navode pojedinih medija da će NS podržati predsedničku kandidaturu bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića.

Upitan o najavi Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da će pozvati Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da pomognu u utvdjivanju na koji način je došao došao u posed radnih dokumenta ovog ministarstva, Ilić je odgovorio da mu ih je dala ministarka Zorana Mihajlović.

„Taj izveštaj mi je dala ministarka“, rekao je on dok je na pitanje da li, će, ako ga bude pozvao tužilac, reći da mu je dokument dala ministarka Mihajlović, odgovorio potvrdno.

Ministarstvo je u subotu u saopštenju navelo da je reagovalo nakon što je  Ilić novinarima dostavio dokumenta za koja tvrdi da su izveštaj o radu Koridora Srbije.

Ilić je nedelju u Čačku rekao da će NS na sledećim izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji, ali da joj SNS sigurno više neće biti koalicioni partner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.