U trendu

Inicijativa donela ruševine iz Hercegovačke ispred Ministarstva finansija

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ saopštila je danas da je ispred Ministarstva finansija donela šut iz beogradskog kvarta Savamala kako bi na simboličan način poručila bivšem gradonačelniku i novom ministru Siniši Malom da je odgovoran za rušenje u Hercegovačkoj ulici i da „bežanjem“ sa funkcije na funkciju ne može da sakrije odgovornost za svoja dela.

„Nakon dve godine od rušenja u Savamali umesto na optuženičkoj klupi, Siniša Mali biva unapredjen u ministra. Uprkos tome što je imenovan od tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića za nalogodavca ovog dela, uprkos tome što je njegova bivša supruga svedočila da joj se hvalio da je organizovao raščišćavanje terena, uprkos tome što je policijski izveštaj koji je tek nakon godinu dana poslat tužilaštvu utvrdio da je bilo potrebno angažovanje nekoliko gradskih službi pri rušenju, protiv Malog, kao ni protiv drugih učesnika, nije podignuta optužnica niti je započeta istraga“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je optužila Malog da je učesnik i brojnih drugih afera o kojima institucije ćute, poput kontrole desetina bankovnih računa u Srbiji i na ofšor destinacijama, posedovanja 24 stana u Bugarskoj, prikrivanja imovine na Kopaoniku i u Beogradu, kao i to što mu nepoznate osobe finansiraju školovanje dece u iznosu od 60.000 evra godišnje.

„O svemu ovome javno je govorila i njegova bivša supruga, ali to nije bilo dovoljno tužilaštvu da započne istragu, kao što ni osnovane sumnje da je plagirao doktorat nisu bile dovoljne da se akademska zajednica pozabavi njime. Sve ovo govori nam da je vlast uspela da ostvari punu kontrolu nad institucijama i da zakoni ne važe jednako za sve naše gradjane“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar