U trendu

Inicijativa Ne davimo Beograd organizuje u petak protest za čist vazduh

Inicijativa Ne davimo Beograd organizovaće na platou ispred gradske skupštine u petak, 17. januara „Protest za čist vazduh“, jer je kako se navodi, jasno da država ne planira da se bavi tim problemom.

Reagujući na zaključke sa današnjeg hitnog sastanka u Vladi Srbije povodom visokih vrednosti zagadjenosti vazduha u zemlji, iz inicijative su naveli da su „zgroženi“ nivoom neodgovornosti i potpunim odsustvom brige za gradjane koju su pokazali državni i gradski službenici.

„Iako je u našim gradovima izloženost opasno zagadjenom vazduhu ogromna, u Valjevu 170 dana, u Užicu 154 dana, u Smederevu 146 dana a u Beogradu 132 dana, državni funkcioneri svojim izjavama nam se bukvalno rugaju i smeju u lice. Tako smo imali i izjavu predsednika Republike da je vazduh u Srbiji zagadjen samo par dana godišnje“, stoji u saopštenju.

Iz inicijative su pozvali „sve one kojima je stalo do zdravlja nas i naše dece, koji vole Beograd i Srbiju“ da u petak dodju na protest koji će početi u 18 časova na platou ispred Skupštine Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.