najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Islamske zajednice Srbije i BiH osudile napade u Parizu

„Rukovodeći se motom Kurana da ubistvo jednog nevinog čoveka ima težinu kao da je ubijeno celo čovečanstvo, muslimani Srbije i ovaj teroristički čin smatraju aktom nasilja koji ne može biti deo naše vere niti put kojim nas Islam uči pri rešavanju problema“, ističe se u saopštenju Islamske zajednice.

Kako se navodi, Islamska zajednica saoseća sa francuskim narodom „moleći Boga Milostivoga da čovečanstvu da mudrosti i snage u borbi protiv terorizma“.

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović osudio je danas terorističke napade u Parizu i ocenio da su to bili napadi na celo čovečanstvo.

„I u ovoj prilici podsećam da je svesno ubistvo jednog nevinog čoveka napad na celo čovečanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat, koji se ne može ničim opravdati, nego i greh prema Bogu“, istakao je muftija Kavazović.

On je kazao da Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje saosećanje i solidarnost s francuskim narodom.

„Uveren sam da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namere terorista da svojim napadima izazovu gnev i odmazdu nad muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi“, naveo je Kavazović.

On je pozvao muslimane u Evropi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema da teroristi ne predstavljaju ni muslimansku veru ni zajednicu, naglašavajući da se terorizam ne može opravdati ni moralno, ni verski, ni politički.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike