U trendu

Ivan Rakitić postao prvi amabasador Fondacije Uefe za decu

 Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić postao je danas prvi ambasador Fondacije za decu Evropske fudbalske unije (Uefa).

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač španske Sevilje učestvovaće u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovisati njenu ulogu, prenela je Hina.

„Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvestiti ljude da Fondacija i glumci mogu puno doprineti na ovom području, posebno pomažući deci da pronadju svoju sreću“, rekao je Rakitić.

Fondacija se bavi podržavanjem projekata za razvoj dečjih prava širom sveta.

„Kao otac dve ćerke, itekako sam svestan koliko je važno videti osmeh na dečjem licu“, dodao je 32-godišnji vezni igrač.

Dečju fondaciju Uefe vodi predsednik evropske kuće fudbala Slovenac Aleksander Čeferin, koji je po imenovanju prvog ambasadora fondacije, ocenio da je Rakitić više od izuzetnog fudbalera.

„On je takodje i čovek koji van terena svojim delovanjem želi da pomogne u promovisanju opipljivih promena za boljitak drugih“, rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana Uefina fondacija, oko milion dece iskoristilo je široku paletu aktivnosti predstavljenih u 100 zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno fudbal, fondacija pomaže u pružanju nade deci iz siromašnih porodica kako bi mogli da postignu svoje ciljeve u životu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.