Ivan Todosijević novi ministar u Vladi Kosova

Srpska lista je saopštila da su danas njeni koalicioni partneri  –  Demokratski savez Kosova Ise Mustafe i Demokratska partija kosova Kadrija Veseljija, prihvatili predlog Srpske da se na mesto razrešenog ministra Ljubomira Marića, kao ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova postavi Ivan Todosijević.

Todosijević je danas i zvanično postavljen na tu ministarsku funkciju.

Saopšteno je da je Srpska lista predložila da Mirjana Jevtić, koja je ranije bila postavljena na mesto ministra lokalne samouprave, ubuduće bude zamenica ministra u Ministrastvu za rad i socijalno staranje.

Izvor iz Srpske liste rekao je za Betu da je Mirjana Jevtić ovom kadrovskom promenom vraćena na mesto gde je i ranije radila.

U saopštenju se navodi da je i ovaj predlog prihvatio premijer Kosova.

„Ove predloge promena podržava većina članova poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova. Ove promene su isključivo u svrhu boljeg i efikasnijeg rada Srpske liste kroz centralne institucije“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Izvor Srpske rekao je za Betu da su ove kadrovske promene izmedju ostalog bile uzrok nedavnog žučne rasprave medju pojedinim članovima Srpske liste.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike