U trendu

Ivan Todosijević novi ministar u Vladi Kosova

Srpska lista je saopštila da su danas njeni koalicioni partneri  –  Demokratski savez Kosova Ise Mustafe i Demokratska partija kosova Kadrija Veseljija, prihvatili predlog Srpske da se na mesto razrešenog ministra Ljubomira Marića, kao ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova postavi Ivan Todosijević.

Todosijević je danas i zvanično postavljen na tu ministarsku funkciju.

Saopšteno je da je Srpska lista predložila da Mirjana Jevtić, koja je ranije bila postavljena na mesto ministra lokalne samouprave, ubuduće bude zamenica ministra u Ministrastvu za rad i socijalno staranje.

Izvor iz Srpske liste rekao je za Betu da je Mirjana Jevtić ovom kadrovskom promenom vraćena na mesto gde je i ranije radila.

U saopštenju se navodi da je i ovaj predlog prihvatio premijer Kosova.

„Ove predloge promena podržava većina članova poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova. Ove promene su isključivo u svrhu boljeg i efikasnijeg rada Srpske liste kroz centralne institucije“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Izvor Srpske rekao je za Betu da su ove kadrovske promene izmedju ostalog bile uzrok nedavnog žučne rasprave medju pojedinim članovima Srpske liste.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.