najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ivana Petrović i Nenad Borovčanin podneli ostavke u GO SPS-a

Članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivana Petrović i Nenad Borovčanin podneli su danas ostavke na te funkcije, saopšteno je iz SPS-a.

Kako se navodi u saopštenju, ostavke Ivane Petrović i Nenada Borovčanina podrazumevaju izlazak iz članstva Glavnog odbora, ali ne i napuštanje partije.

“Ostajem dosledna i podnosim ostavku na mesto člana Glavnog odbora SPS. Kao i do sada, nastaviću svoj angažman i doprinos radu svoje partije, kao dugogodišnji član”, navela je Ivana Petrović u tekstu ostavke koji je dostavila Glavnom odboru, Statutarnoj komisiji i predsedniku SPS-a.

Borovčanin je u tekstu ostavke upućene Glavnom odboru SPS-a naveo da daje ostavku na mesto člana Glavnog odbora i da i dalje ostaje član SPS-a.

SPS je ranije danas saopštila je pokrenula disciplinski postupak protiv pet članova najviših organa stranke, ali nije navela kojih.

Mediji su proteklih dana prenosili da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje funkcionere Nenada Borovčanina, Novicu Tončeva, Dijanu Vukomanović i Ivanu Petrović.

Ranije danas visoka funkcionera SPS-a Dijana Vukomanović saopštila je da više nije član te partije, a da će poslanički mandat u Skupštini Srbije nastaviti da obavlja u svojstvu samostalne narodne poslanice.

Nenad Borovčanin je na Tviteru pre tri dana napisao da je dobio ukor pred isključenje iz SPS-a i da Statutarna komisija odlučuje “k’o GESTAPO  –  bez mogućnosti odbrane optuženog”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike