U trendu

Ivanji: Novi izbori zarad zakulisnih računica Aleksandra Vučića

Novinar Andrej Ivanji ocenio je danas da ako beogradski izbori zaista budu ponovljeni, neće to biti zbog nekakvog legitimiteta ili ustupka Draganu Djilasu, već zarad zakulisnih računica Aleksandra Vučića koji za legitimitet bilo čega dokazano ne haje.

Ivanji je u komentaru za portal Vreme.rs naveo da po istoj logici, opozicionim partijama bi bolje bilo da se za svaki slučaj spreme i za ponavljanje prevremenih parlamentarnih izbora održanim 3. aprila.

Naglasio je da ničeg legitimnog nema u rezultatima postignutim bugarskim vozovima, paralelnim biračkim spiskovima, pritiscima na birače i zaokruživanju izbornih listića crvenom hemijskom olovkom.

„U uslovima potpune kontrole televizija s nacionalnom frekvencijom, podredjenosti RIK-a, GIK-a i Republičkog javnog tužilaštva predsedniku svih gradjana i sistemskom muljanju članova SNS-a na svakom mogućem biračkom mestu širom Srbije gde je za šibicarenje postojala makar i najmanja mogućnost, argumentovanje ‘legitimitetom’ je smešno“, istakao je Ivanji.

Po njegovim rečima, odluka Vučića da se u Beogradu ponove izbori nema nikakve veze s legitimitetom, „za koji dokazano ne haje baš nimalo“, već sa zakulisnom kombinatorikom i podizanjem ucenjivačkog kapaciteta SNS-a, koji je i na gradskim i na republičkim izborima 3. aprila ostvario dosta slabiji rezultat nego ranije, naspram ucenjivačkog potencijala Socijalističke partije Srbije (SPS) koja je na talasu ruske invazije na Ukrajinu prošla mnogo bolje, nego što se to očekivalo.

„Jasno je samo jedno: Vučić je još jednom pokazao da je on gospodar izbora koje raspisuje kad god mu se prohte zarad nekih svojih kombinacija, čime je, pored svih drugih i svega drugog, i institucija izbora definitivno i potpuno devastirana. Što reče Ćuta: jedina institucija koja još uvek funkcioniše je Gazela“, naveo je izmedju ostalog Andrej Ivanji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar