Ivanović: Očekivano da Srpska lista podrži Haradinaja

Predsednik Gradjanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ (SDP) Oliver Ivanović izjavio je da je očekivano da Srpska lista podrži koaliciju oko Demokratske partije Kosova, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj.

On je za izdanje dnevnog lista „Danas“ od petka naveo da je Srpska lista napravila nekoliko grešaka medju kojima je to što nije vodila razgovore o tome kako će se buduća Vlada Kosova ponašati prema Srbima, već je čekala dogovor lidera Alijanse za budućnost Kosova i Alijanse novo Kosovo, Ramuša Haradinaja i Bedžeta Pacolija.

„Takodje, pogrešno je što su predstavnici Srpske liste od početka govorili ‘nema razgovora sa Ramušem Haradinajem’. Oni ne bi više trebalo da sebe dovode takvu situaciju. Albanska strana na Kosovu je najviše glasova dala Haradinaju na minulim parlamentarnim izborima, dakle, ne može Srbija da bira s kime će od kosvskih Albanaca da razgovara“, rekao je Ivanović.

Za predsednika Skupštine Kosova juče je izbran kandidat koalicije oko DPK Kadri Veselji. Srpska lista podržala je taj predlog, a za potpredsednika Skupštine izabran je Slavko Simić.

Predsednik Kosova Hašim Tači juče je dao mandat za sastav vlade Haradinaju, a Veselji je sednicu na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova Vlada Kosova zakazao za subotu.

Predsednik Skupštine Kosova izabran je iz šestog pokušaja.

(Beta)

1 komentar
  1. Pospani

    Ivanoviću kao da je separatistička tamnica popila mozak!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike