U trendu

Izabran novi gradski odbor PUPS – Solidarnost i pravda u Novom Sadu

Izborna skupština gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda Novi Sad održana je danas u skupštini tog grada, a za predsednika je ponovo izabran Radomir Milenković.

„PUPS je, bez ikakve sumnje, sigurna uzdanica za pristojne ljude Novog Sada, pouzdan borac za poboljšanje kvaliteta života penzionera, ali i svih socijalno ugroženih grupa“, izjavio je Milenković, a prenela stranka u saopštenju.

On je dodao da PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja svoju politiku koja je usmerena, pre svega, na bolji statusni i materijalni položaj svih penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Djukić kazao je da saradnja sa PUPS – Solidarnost i pravda čini Novi Sad „izuzetno prihvatljivim mestom za život najstarijih ali i najmladjih“.

„Naša saradnja nije deklarativna, ona je suštinska, bazira se na uzajamnom poštovanju i zajedničkoj rešenosti da iz dana u dan poboljšavamo kvalitet života građana Novog Sada“, naveo je Djukić.

Predsednik pokrajinskog odbora partije i poslanik u pokrajinskoj vladi Miroslav Španović rekao je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav partije „poznat kao Tri P“ – čime se, kako tvrdi, omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Španović je istakao da se PUPS – Solidarnost i pravda zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvodjenju tzv. socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar