U trendu

Izabran novi gradski odbor PUPS – Solidarnost i pravda u PoĹžarevcu

Izborna skupĹĄtina gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) – Solidarnost i pravda PoĹžarevac odrĹžana je danas u skupĹĄtini tog grada, a za predsednika je ponovo izabran Dragan Radovanović.

„Odbor u PoĹžarevcu jedan je od najbolje organizovanih i akciono osposobljenih partijskih odbora u Srbiji. KarakteriĹĄe ga neraskidivo jedinstvo penzionera Braničeva i aktivista PUPS-a. Čelni ljudi PUPS – Solidarnost i pravda uĹživaju veliki ugled, naročito kod mladjih generacija“, rekao je Radovanović, a prenela stranka u saopĹĄtenju.

On je istakao da je njihovo učešće u lokalnoj samoupravi grada PoĹžarevca „bitno popravilo poloĹžaj najstarijih, vratilo im dostojanstvo, a zajedno sa mladima pokazali su kako na delu u brojnim akcijama izgleda medjugeneracijska solidarnost“.

Dodao je da PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja svoju politiku koja je usmerena, pre svega, na bolji statusni i materijalni poloĹžaj svih penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih“.

Predsednik Izvršnog odbora te stranke Ilo Mihajlovski kazao je da se njihovi unutarpartijski izbori održavaju u 129 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije, a da im je cilj kadrovsko i organizaciono jačanje partije.

„Istovremeno, to je i puna akciona i kadrovska osposobljenost da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS – Solidarnost i pravda, ali i početak ozbiljnih priprema za buduće izbore na svim nivoima. Tu su zajedno penzioneri, poljoprivrednici i proleteri i ono ĹĄto je sada potpuno vidljivo, zajedno su i mladi i stari“, rekao je Mihajlovski.

Kako se navodi u saopĹĄtenju, jedna od prvih i najznačajnijih konstatacija tog skupa je da se, odlukom drĹžave da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav PUPS – Solidarnost i pravda, poznat kao Tri P, čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS – Solidarnost i pravda snaĹžno se zalaĹže za predlog predsednika te partije Milana Krkobabića o uvodjenju tzv. socijalnih – garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

Taj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

Medju njima je najveći broj žena sa sela i takav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oĹživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvodjenje Garantnog fonda za strateĹĄke poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nuĹžnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara drĹžavne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji Ĺžele da je privedu nameni i obradjuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi srpski radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća, dodaje se u saopštenju.

Za potpredsednike tog gradskog odbora danas su izabrani član izvrĹĄnog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Dragan Stanojević i LjubiĹĄa Ĺ˝ivojinović. Na istoj sednici izabrano je devet članova stalnog sastava Gradskog odbora, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i sekretar.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednik partije i narodni poslanik Momčilo Vuksanović, potpredsednik partije Stojan Bosić i predsednici gradskih i opštinskih odbora Braničevskog i Podunavskog okruga.

U ime koalicionog partnera prisustvovao je gradonačelnik grada Požarevca Saša Pavlović, koji je pohvalio dugogodišnju saradnju ove dve stranke i ocenio je veoma korektnom, konstruktivnom i plodonosnom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar