U trendu

Izabrani novi članovi predsedništva PUPS-a

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) danas je na sednici Glavnog odbora izabrala nove članove Predsedništva stranke.

Djuro Perić imenovan je za zamenika predsednika PUPS-a, a novoizabrani potpredsednici partije su Stojan Bosić, Momčilo Vuksanović, Slobodan Veličković, Borisav Kovačević, Mira Petrović, Aco Petrović, Milena Čorilić i Moma Čolaković.

Za predsednika Izvršnog odbora PUPS-a imenovan je Miodrag Hadži Stošić, dok je novoizabrani predsednik pokrajinskog odbora stranke Miroslav Španović.

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je novinarima da je solidarnost osnovni imperativ delovanja te stranke u narednom periodu.

„To je solidarnost u najširem smislu reči. Solidarnost u sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja, u zdravstvenom osiguranju i obrazovanju, ali i solidarnost u svakoj lokalnoj zajednici u Srbiji“, kazao je Krkobabić.

Po njegovim rečima, članovi PUPS-a žele da pronadju „minimum jedinstva koji sve ljude u zemlji drži i čini snažnijim“.

Dodao je da je neophodno da svi ljudi u Srbiji dobiju jednak položaj i da imaju jednaka prava.
„Kula je Srbija, Kladovo je Srbija, Lučani su Srbija i Doljevac je Srbija. Svako od 4.700 mesta u Srbiji su Srbija“, ukazao je Krkobabić.
Novoizabrani zamenik predsednika PUPS-a Djuro Perić kazao je da je ponosan što se kadrovska politika te partije stalno obnavlja jer jedino na taj način može da se bori sa političkom situacijom u zemlji.
„Penzioneri su sada dobili veliko poverenje u PUPS s obzirom na to da smo jedini koji su izašli sa konkretnim predlozima šta bi trebalo da se uradi u narednom periodu u penzionom sistemu Srbije“, rekao je on.
Perić je podsetio da PUPS razvija i koncept zadrugarstva koji je „u Srbiji zapostavljen, iako je veoma značajan“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.