U trendu

Iznenadna ucena iz Tirane Prištini

Albanija će se povući iz balkanskog „mini Šengena“, ako Priština ne bude uključena u tu saradnju, kaže albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj.
„Premijer (Albanije Edi) Rama imao je suštinski uslov, koji neće biti predmet pregovora, a to je da ukoliko Kosovo bude isključeno iz te saradnje, Albanija se odmah povlači“, rekao je Cakaj u intervjuu za KTV.

On je, kako navodi Koha ditore, naglasio da je „Kosovo crvena linija za Albaniju u odnosima sa Zapadnim Balkanom“, prenosi Kosovo onlajn.

Cakaj je dodao da je princip Albanije da „ni pod kojim uslovima ne treba donositi odluke o olakšicama bez uključivanja Kosova“.

Cakaj je smatra i da bi termin „mini-Šengen“ trebalo da se promeni.

„To je bio trilateralni sastanak Edija Rame, Aleksandra Vučića i Zorana Zaeva, nakon prethodnih sastanaka. Uskoro se očekuje da imamo sastanke sa Crnom Gorom i Hrvatskom, s Hrvatskom i Kosovom, i tako dalje. To neće biti trilateralna inicijativa“, tvrdi Cakaj i dodaje da su Priština, Podgorica i Sarajevo pozvani da se pridruženi inicijativi.

(Sputnjik)

2 komentara
  1. Anonimni

    Izgleda da to nije crvena linija i za „naseg predsednika“…

  2. Anonimni

    zar za zorana zaeva i edi ramu nisu vezane price o narkokriminalu, ucenama i koripciji? sta ce nas predsednik u takvom drustvu?

Napišite komentar