U trendu

Izvori: Grenel imenovan na sopstvenu inicijativu

Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel imenovan je za specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine na sopstvenu inicijativu, rekli su agenciji Beta obavešteni izvori u Berlinu.

„To nije bila inicijativa predsednika Donalda Trampa. Evropska unija (EU) je pozdravila imenovanje Grenela, ali postoji zabrinutost da bi on mogao da revidira dogovore koje je Federika Mogerini ranije postigla sa kosovskim i srpskim predsednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem“, rekli su ti izvori.

Grenelovo ime pojavilo se u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine još prošlog decembra kada se, kako je pisao Vašington post, u Berlinu sastao sa predsednikom Tačijem.

List je u tom članku Grenela nazivao Trampovim „čovekom od poverenja“, a Tači je upravo njemu tada navodno obećao povlačenje odluke o tarifama na srpsku robu, preneo je Glas Amerike.

Ričard Grenel danas boravi u Prištini, a za sutra je najavljena njegova poseta Beogradu gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.