U trendu

Jadranka Joksimović razgovarala sa poslanicima Bundestaga

Šef delegacije Bundestaga Helmut Brant ocenio je danas da je Srbija u kontekstu evropskih integracija, na dobrom putu i naveo da Nemačka „snažno podržava jasnu želju i volju Srbije da postane deo EU“.

„Nadamo se da će Vlada Srbije nastaviti politiku opredeljenja ka Uniji i jačanja dobrih odnosa sa Nemačkom“, rekao je Brant u Beogradu tokom razgovora sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije Brant je naveo da će delagacija Bundestaga poneti dobre utiske iz Beograda i da je uloga Srbije u regionu veoma značajna.

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa delegacijom nemačkog Parlamenta Bundestaga, koju je predvodio poslanik vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Helmut Brant.

Joksimović je ocenila da je poseta predstavnika Bundestaga veoma značajna, pre svega zbog situacije u regionu, nastavka evropskih integracija Srbije i posle susreta premijera Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel, kojom je potvrdjen nastavak unapredjenja bilateralne saradnje i partnerstva dve zemlje.

Ona je ocenila da pozitivan stav Unije o reformama u Srbiji šalje jasnu poruku gradjanima da je EU suštinski zainteresovana za reforme u Srbiji.

Ona je navela i da će Vlada Srbije nastaviti sa realizacijom strateškog interesa države – članstva u EU, kao i da će Evropska unija imati koristi od prijema Srbije u njeno članstvo.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Jadranka Joksimović je naglasila da je Beograd dobar deo svojih obaveza ispunio i da sada od Prištine očekuje da započne sa formiranjem Zajednice srpskih opština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar