U trendu

Jahjaga ne dolazi u Beograd jer joj nije obezbedjena pratnja i obezbedjenje

Bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga odbila je danas da dodje u Beograd i prisustvuje festivalu „Miredita, dobar dan“,  pošto joj vlasti u Srbiji nisu obezbedile pratnju i obezbedjenje, saznaje agencija Beta iz diplomatskih izvora.

Jahjaga je danas trebalo da doputuje u Beograd kako bi učestvovala na festivalu „Miredita, dobar dan“ i da prisustvuje predstavljanju knjige „Želim da me čuju – Knjiga sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu“, koja je trebalo da bude predstavljena u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Tokom svog mandata, Jahjaga je pokrenula nacionalnu kampanju za podizanje svesti društva o ženama žrtvama silovanja, zlostavljanja i mučenja tokom rata.

Festival zajednički organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Gradjanske inicijative iz Beograda, organizacija Integra iz Prištine u partnerstvu sa Fondom za otvoreno društvo iz Prištine.

Festival podržavaju fondacija braće Rokfeler, Fondacije Čarls Stjuart Mot, Ambasada Švajcarske u Prištini, Ministarstvo kulture Kosova i Dom omladine Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.