U trendu

Jakšić: Cilj da se SRS vrati u Skupštinu Srbije

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Novi Sad Djuradj Jakšić izjavio je da je strateški cilj SRS da se na predstojećim parlamentarnim izborima vrati u Skupštinu Srbije.

Novosadski odbor SRS održao je danas redovno zasedanje godišnje skupštine za 2021. godinu, koja je počela intoniranjem stranačke himne „Sprem’te se, sprem’te četnici“, navedeno je u saopštenju te stranke.

„Organizovaćemo raznovrsne akcije, javne tribine, pokretati inicijative i prikupljati peticije u cilju probijanja medijske blokade i promocije SRS. Vreme i dogadjaji su pokazali da je SRS jedina prava opozicija i alternativa naprednjačkom režimu na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou“, rekao je Jakšić, saopštila je SRS.

Jakšić je podneo Skupštini izveštaj o radu u prošloj godini i izneo osnovne programske ciljeve i zadatke u 2021. godini.

Namera Gradskog odbora je da se SRS dodatno osnaži u Novom Sadu, a posebna pažnja, energija i potencijali stranke, rukovodstva i aktivista biće usmereni na kampanju za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore.

Zasedanju godišnje skupštine u Velikoj sali Skupštine grada Novog Sada, prisustvovalo je 140 delegata iz tog grada.

Na Skupštini je jednoglasno izabrano deset novih članova Gradskog odbora, sa mandatom od godinu dana, i oni su tom prilikom položili svečanu zakletvu, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.