U trendu

Jakšić (SRS): Čanak zbog transparenta protiv Mladića da bude smenjen sa svih funkcija

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas da se sa svih državnih i lokalnih funkcija smeni predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, zbog isticanja transparenta protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na prostorijama te stranke u Novom Sadu.

„Nenad Čanak već dvadeset i pet godina uživa sve moguće privilegije vlasti, enormno se bogati i na bazi falsifikata i laži promoviše svoju propalu autonomašku bajku kojom, tri decenije unazad, kontaminira javni i politički prostor“, naveo je u saopštenju predsednik novosadskog odbora SRS Djuradj Jakšić.

Prema njegovim rečima, svi predstavnici LSV „moraju biti oterani sa državnih i gradskih funkcija zbog izrazito antisrpskog i subverzivnog delovanja“.

„Tobože baveći se komunalnim pitanjima, a u stvari puneći svoje džepove, kadrovi Lige socijaldemokrata Vojvodine haraju javnim preduzećima u Novom Sadu, dok na republičkom nivou kroz Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pokušavaju da dokrajče srpsku porodicu i naš tradicionalni vrednosni sistem“, kazao je Jakšić.

U saopštenju se navodi da SRS smatra da je Ratko Mladić „srpski heroj“, kao i da svi koji, poput Čanka, „psuju i vredjaju gradjane putem sramnih pokliča na javnim banerima, moraju završiti u zatvoru“.

Transparent sa natpisom „Ratko Mladić je ratni zločinac osudjen za genocid“ bio je danas okačen na prostorijama LSV u Novom Sadu, ali ga je uklonila grupa mladića i jedna osoba koja se predstavila kao pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.