U trendu

Jakšić (SRS): Četvoro ministara Vlade Srbije mora hitno biti smenjeno (VIDEO)

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Djuradj Jakšić izjavio je danas da mora doći do rekonstrukcije Vlade Srbije da bi bili smenjeni ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, jer su „povezani s kriminalom“, a i ministarka za ljudska prava, Gordana Čomić, jer „radi protiv interesa Srbije“.

„Stefanović mora biti smenjen sa svih političkih funkcija jer je ogrezao u kriminalu i korupciji i zato što je najodgovorniji za aferu prisluškivanje i zato što je sada očito da je (Veljko) Belivukov klan imao jaku zaledjinu u vrhu policije kada je on bio ministar policije“, kazao je Jakšić novinarima.

Za ministarku Mihajlović se vezuju, kako je rekao Jakšić, „brojne afere“, te i ona mora da bude smenjena.

„Za nju (Zoranu Mihajlović) se vezuju afere i zloupotrebe službenog položaja, jer koristi i najmanju priliku da ogadi Srbiji saradnju sa Rusijom i Kinom, odnosno da ruši investicije te dve zemlje u Srbiji“, rekao je on.

Ministarka sve radi u korist Sjedinjenih Američkih država, smatra Jakšić.

„Poslednji pokazatelj njenog bezobrazluka je najava obustavljanja izgradnje termoelektrane Kolubara B, koja je i investicija kineske kompanije“, kazao je on.

Jakšić je istakao da mora biti smenjen i Lončar, jer je i on „povezan s kriminalom i korupcijom“.

On je dodao da smenjena mora da bude i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, jer „i ona radi protiv interesa Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.