U trendu

Jakšić (SRS): Zahtevamo momentalni prekid naplate TV takse preko računa za struju

Srpska radikalna stranka (SRS) se najoštrije protivi najavljenom povećanju takse za RTS i RT Vojvodine, što predstavlja „brutalan i bezočni način pljačke gradjana Srbije“, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora SRS Djuradj Jakšić.

Jakšić je na konferenciji za novinare u sedištu SRS rekao da se javni medijski servisi finansiraju i iz budžeta i preko takse koja se naplaćuje uz račun za struju za svako električno brojilo, te da nedostajuća sredstva, umesto preko naplate takse, oni treba da potraže izlaskom na tržište.

„SRS zahteva momentalni prekid naplate TV takse preko računa za struju. Aleksandar Vučić je još 2012. godine obećao ukidanje TV-pretplate a umesto toga uveo je TV-taksu i na taj način je obmanuo gradjane Srbije“, kazao je Jakšić.

Jakšić je podsetio da je od uvodjenja TV-takse, 2016. godine kada je iznosila 150 dinara, ona više puta poskupljivala, pa je tako 2019. godine iznosila 220 dinara, od početka 2020. godine je 255 dinara, a najavljuje se da će od 1. januara naredne godine iznositi 299 dinara.

On je ocenio da iako gradjani plaćaju TV-taksu za javne medijske servise, ni RTS ni RTV „nisu servis gradjana nego udarna pesnica naprednjačkog režima“, odnosno „medijski servis Srpske napredne stranke (SNS)“.

Jakšić, koji je i poslanik u Skupštini Vojvodine je rekao da je u isto vreme kada RTV zbog nedostatka sredstava dala otkaze za 200 svojih radnika, finansirala izgradnju nove zgrade u Sremskoj Kamenici, čija je izgradnja koštala 40.000 evra, ali iz koje se, iako je završena prošle godine, još ne emituje program.

On je naveo da je izgradnja novog „super luksuznog zdanja“ RTV od 17.000 kvadrata plaćena blizu 2.000 evra po kvadratu i to u vreme kada „40 posto domaćinstava u Vojvodini nije povezano na kanalizacionu mrežu a oko 800.000 ljudi u različitim naseljima i gradovima nema zdravu pijaću vodu“, a da se pritom ta nova zgrada „iz koje je samo jednom emitovan program“ ni ne koristi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar