U trendu

Janko Veselinović: Smenimo Vučićev režim da spasimo zemlju, vodu i vazduh

Predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović izjavio je danas da je ostalo „još 99 dana do pobede naroda i opozicije“, navodeći da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić o svemu odlučivao deset godina i da je „vreme da gradjani uzmu stvar u svoje ruke i odluče o njemu“.

„Počeo je da otkucava sat Vučićevom režimu. Svima je jasno da je on od države napravio kartel“, ocenio je Veselinović u razgovoru sa gradjanima u centru Zrenjanina.

Kako je rekao, Vučić je „iz pritvora pustio Darka Šarića, a u pritvor je ranije stavio Aleksandra Obradovića, ‘prisvojio’ je dva minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu i oslobodio Dragoljuba Simonovića krivice za paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću“

„Od Zrenjanina je SNS napravio grad slučaj. Oni su odgovorni i zbog toga što Zrenjaninci nemaju vodu za piće i zbog toga što je ‘Linglong’ oteo deo grada i tamo uveo svoje zakone“, naveo je Veselinović.

Prema njegovim rečima, „ovo može da se promeni samo smenom korumpirane vlasti“.

„Da se spase zemlja, vazduh i voda. Sve je to u Zrenjaninu, Vojvodini i celoj Srbiji ugroženo. U Zrenjaninu posebno. Ovde pored Vučićevih batinaša imamo i kineske parapolicajce“, rekao je Veselinović.

Naglasio je da je „vreme da svaki stanovnik da svoj doprinos pobedi“.

„Svaki od ovih 99 dana je 99 fudbalskih minuta, sa produžetkom, a da li ćemo pobediti i biti uredjena i sigurna država ili izgubiti i biti sigurna kuća narko kartela odlučujemo svi mi“, poručio je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.