U trendu

Janković: Deklaracija o opstanku nacije – novi medijski balon režima

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković danas je povodom najave donošenja deklaracije o opstanku nacije izjavio je da je to novi medijski balon režima.

„Deklaracija o opstanku nacije“ – novi medijski balon režima. Nikada nacionalna pitanja nisu jeftinije korišćena za skretanje pažnje od opšteg propadanja“, napisao je Janković na svom Tviter nalogu.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba iz regiona 4. avgusta doneta je odluka da na jesen bude doneta zajedničke Deklaracije Srbije i Republike Srpske o delovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je za današnje Večernje novosti da je cilj Deklaracije Srbije i RS da se izbegnu nova stradanja Srba, ojača njihov nacionalni identitet i nacionalne države Srbija i RS.

Dodik je kazao da će u toj deklaraciji biti navedene sve aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i zaštitile sve srpske zajednice u regionu i čitavom svetu.

Povezane vesti:

Dodik: Cilj Deklaracije Srbije i RS da se ojača nacionalni identitet Srba

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.