Janković: Ljajić je Vučićev talac

Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je danas da su Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, kao i gradjani Srbije, već dugo taoci Srpske napredne stranke (SNS) i njenog lidera koji je svojevremeno muslimane prebrojavao u odnosu jedan prema 100.

Ljajić je ranije beogradskim medijima rekao da očekuje da nakon predsedničkih izbora Janković i Vuk Jeremić osnuju svoje stranke, kao i da će doći do prekomponovanja političke scene u Srbiji.

Janković je komentarišući ovu izjavu novopazarskom radiju Sto plus rekao da Ljajić, koji je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP), treba da brine o svojoj, a ne o njegovoj stranci.

„Ljajić ima svojih problema i dosta nezavršenog posla u sopstvenom dvorištu. Mnogo njegovih članova podržava ovo što ja radim, tako da je vreme da svako pogleda u svoje dvorište, pre nego što razmisli ko će šta da radi“, rekao je Janković.

On je sinoć u Novom Pazaru organizovao predizborni skup sa koga je ocenio da sadašnja vlast Sandžak predstavlja kao strašilo kojim plaši ljude, da od njega pravi veštačko krizno žarište, iako se ljudi u njemu godinama medjusobno poštuju i čuvaju.

Dodao je da je medju žiteljima Sandžaka primetio strah i da se mnogi od njih sa razlogom plaše, jer ih vlast ucenjuje otkazima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.