Janković: Saradnja sa DS tek kada ozdrave

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PGS) Saša Janković izjavio je da je saradnja sa Demokratskom strankom (DS) moguća, ali tek kada demokrate „ozdrave“.

Janković je za današnji dnevni list „Kurir“ rekao da je saradnja moguća kada se demokrate „vrate sa stranputice kojom su krenuli kada je lider DS Dragan Šutanovac ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmena Ustava“, što je i bio razlog da PGS prekine predizbornu saradnju sa njma.

„Ne možete jednu ruku pružiti Aleksandru Vučiću, a drugu Pokretu slobodnih gradjana i očekivati da je pokret prihvati“, rekao je Janković, komentarišući navode poslanik DS Dušana Milisavljevića da DS i dalje drži pruženu ruku Jankoviću.

Janković je kazao da spremnost na dogovor s Vučićem, „koji rasprodajom nacionalnih interesa i ukidanjem demokratije gasi budućnost naše dece u Srbiji“, upravo bila razlog zbog koga je predsedništvo Pokreta odlučilo da obustavi planove o predizbornoj saradnji sa DS

„Nadamo se da će DS shvatiti da jesu pošli stranputicom koju im je Vučić utabao i čekamo ih na putu istinske demokratije i ozdravljenja države i društva. DS mora da se opredeli izmedju PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u istom pakovanju“, kazao je Janković.

Poslanik DS Dušan Milisavljević rekao je za jučerašnje izdanje dnevnog lista „Danas“ da DS drži pruženu ruku ka lideru Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saši Jankoviću, ali da od demokrata ne zavisi da li će ona biti prihvaćena ili ne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.