U trendu

Janković u Nišu: Na predstojećim izborima ne glasajte, već birajte

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković danas je u Nišu poručio gradjanima da na izborima 2. aprila „ne glasaju već da zamisle zemlju u kojoj žele da žive, i da biraju“.

„Da li želite da živite u ekstra disciplinovanoj Nemačkoj? Ja ne. Da li želite da živite u užasno bogatoj i otudjenoj Švajcarskoj? Ja ne. Ništa lepše od ove naše Srbije ja ne znam“, rekao je Janković pred oko 4.000 ljudi na predizbornoj konvenciji ispred Narodnog pozorišta.

Janković je kazao da za njega treba da glasaju oni koji žele da žive u Srbiji u kojoj sud sudi po pravdi, u kojoj nema smeća, u kojoj su reke čiste, u kojoj gradjani, kada plaćaju račune, znaju kome i šta plaćaju.

„Država nisam i neću biti ja. Znam da u državi svako treba da radi svoj posao. Neću biti parlament umesto parlamenta, neću biti general umesto generala. Vojska će čuvati Srbiju, a ne bratiju“, rekao je Janković i dodao da je Srbiji potrebna privredno-pravna sigurnost – „da privrednici znaju koji zakoni važe danas, a koji sutra“.

On je rekao da je situacija isuviše ozbiljna da bi gradjani dali „tom čoveku (Aleksandru Vučiću) i njegovoj družini da se i dalje igra sa njima“.

„Iznutra mi smo postali zemlja iz koje se beži. Od spolja, po pisanju njegovih oglasnih tabli, samo što nas nisu napali Albanci, Bosanci, Hrvati i NATO, ali samo nas on čuva“, rekao je Janković.

On je istakao da će prvi dan nakon pobede na izborima, biti još bitniji nego sam dan izbora.

„Nećemo oprostiti onima koji su lagali, ucenjivali, falsifikovali, pretili, ucenjivali, tukli. Odgovaraće za ono što se danas dešava“, izjavio je Janković.

Košarkaški veteran Dušan – Duda Ivković rekao je da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao priliku da upozna razlne vlasti, ali da je ova „ubedljivo najgora“.

„Ovo pred nama nisu samo predsednički izbori, ovo je momenat kada se rešava sudbina naše zemlje“, kazao je Ivković.

Glumac Nikola Kojo zapitao je gradjane da li je moguće da su dozvolili da im se život „pretvori u pakao, besmisao pustog vegetiranja, u čemer i glib“.

„Da li smo zaslužili da samo čekamo da nam se stalno obećava zelena trava i da nam se svakodnevno vredja inteligencija? Imamo li mi hiljadu života ili samo ovaj jedan jedini? Dajte da ga iskoristimo i da ga proživimo kao ljudi!“, kazao je Kojo.

Pozvao je sve gradjane da na izborima glasaju za Jankovića, za koga je rekao da „nije galamdžija ni tipičan vodja, ali nama vodja i ne treba“ jer se „ovo stado dosta nahodalo za raznoraznim vodjama“.

Predsednik Udruženja pokreta slobodnih stanara Djokica Jovanović, general u penziji Sreto Malinović i rok muzičar Nikola Čuturilo takodje su pozvali Nišlije da na predstojećim izborima glasaju za Jankovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.