U trendu

Janković: Vratiću vojsci ponos i ugled

Predsednički kandidat grupe gradjana „Za Srbiju bez straha“ Saša Janković izjavio je večeras da će kada postane predsednik Srbije vratiti vojsci ponos i ugled.

On je na predstavljanju predsedničkih kandidata na RTS-u rekao da će kao komandant oružanih snaga obezbediti da vojska prestane da bude „pretorijanska garda jedne porodice“.

Janković je rekao i da neće dozvoliti da se nastavi ponižavanje vojske i da ministar odbrane bude neko ko za to nema kvalifikacije i da će oružane snage ponovo postati jedna od najuvažavanijih institucija.

On je aludirajući na strane savetnike aktuelnog premijera Aleksandra Vučića istakao da sve što je potrebno imamo u Srbiji  –  i naučnike i pravnike i ekonomiste…

„Potrebno je samo da najbolji dodju na najvažnija mesta, da prestane stranačko zapošljavanje“, rekao je Janković i dodao da pre emisije niko od ekipe u studiju RTS-a nije mogao da se seti ko je bio „neki Krstić koji je kao došao iz Amerike da bude ministar i da nam sredi situaciju“.

On je istakao i da će kao predsednik Srbije saradjivati sa vladom, napomenuvši da je to i ustavna obaveza.

Janković je naveo da je „tu stvar pogrešno postavio Vučić koji je pomislio da je sve i sva u državi i koji je rekao da neće predsednika koji zvoca“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.