U trendu

Janković: Vučić ima razloga za strah, bliži se kraj njegove vlasti

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je danas da aktuelni premijer i njegov protivkandidat Aleksandar Vučić ima razloga da se plaši jer zna da se, kako je rekao, „bliži kraj njegove vladavine“.

Na konferenciji za novinare i na predizbornom skupu u centru Leskovca, Janković je izrazio uverenje da će u Srbiji biti drugog kruga na predsedničkim Srbije, te da da će Vučić na njima biti poražen.

„Samo dva čoveka stoje nasuprot meni – Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj, dva lica istog novčića i oni znaju da je ovo kraj. Zbog toga kod Vučića postoji veliki strah, zato na silu hoće da pobedi u prvom krugu, ali neće. I treba da se plaše. Samo jednu kartu treba izvući iz tog predizbornog aparata i kula će se srušiti“, kazao je Janković.

Janković je rekao da predstavnici vlasti treba da se plaše zbog svih otkaza koje su ljudi dobili pošteno radeći svoj posao, zbog „maltretiranja, batinjanja, zloupotreba, ponižavanja i nasilja, zbog toga što su u pepeo pretvorili državne institucije“.

„Svakoj vlasti dodje kraj, a oni posle silaska s vlasti neće moći narodu u oči da pogledaju“, kazao je Janković Leskovčanima.

On je ocenio da se izborna krađa već dešava, s obzirom da izbori nisu samo glasanje i prebrojavanjem glasova, već i period predizborne kampanje u kojoj vladajuća stranka zlopotrebljava državne institucije, državne resurse i medije, a svoje članstvo prevozi s jednog do drugog mitinga po Srbiji novcem gradjana Srbije.

„Količina primitivizma, nasilja, agresije koju Aleksandar Vučić svakoga dana prema gradjanima Srbije emituje preko tv ekrana, otvarajući škole i bolnice koje narod gradi, a ne on, toliko je sramna i toliko je iritirajuća, toliko je prevršila svaku meru“, rekao je Janković ali i konstatovao da se gradjani sve više oslobadjaju straha.

On je kazao da Vučić pokazuje dva lica, jedno pred evropskimm liderima – „ponizno i skrušeno“, drugo prema gradjanima Srbija „koje drži kao svoje taoce“ i na koje „istresa svu svoju frustraciju i strah“.

Sašu Jankovića pratila je u Leskovcu njegova supruga Zorica, a okupljenima se obratilo i troje novinara – Aida Ćorović, Biljana Lukić i Srdjan Škoro.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.