U trendu

Jedan od pet miliona: 11 opozicionih stranaka formiraće zajedničko telo za pripremu kontrole …

Jedanaest opozicionih stranaka i pokreta će u narednom periodu formirati zajedničko telo koje će se baviti pripremama za kontrolu izbora i koordinacijom kontrolora, soapštio je danas pokret Jedan od pet miliona.

To je dogovoreno na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici opozicionih organizacija koje su učestvovale u izradi Platforme o izbornim uslovima pred nastupajuće pregovore pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta – Nova stranka, Pokret „Jedan od pet miliona“, Gradjanski demokratski forum, Demokratska stranka Srbije, Socijademokratska stranka, Zelena stranka, Vlaška stranka, KLIP, Nova Srbija, Demokrate Srbije i Madjarski pokret.

Oni su istakli da je kontrola izbora ključna u odbrani narodne volje i „zahteva udruženo delovanje cele opozicije, jer bi sve suprotno tome značilo da opozicija iz svih prethodnih izbornih kradja nije ništa naučila i da zbog svojih medjusobnih odnosa rizikuje još jedno poigravanje sa glasovima birača“, naveli su iz pokreta, a prenosi Nova.rs.

Zato se sa pripremama za kontrolu izbora mora početi odmah, istakli su.

„Predstavnici 11 opozicionih organizacija podsetili su i na to da mesecima unazad pozivaju preostali deo opozicije na razgovor i usaglašavanje stavova kako bi se u pregovore sa vlašću ušlo sa jedinstvenom platformom i ciljem koji bi trebalo da je svima isti – pošteni izbori. Nažalost, deo opozicije se na te pozive nije odazvao i zbog toga će opozicija u pregovore ući sa više platformi“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.