U trendu

Jeremić: Dobro je što se nesvrstani okupljaju u Beogradu, ali Srbija nema spoljnu politiku

 Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je povodom Samita nesvrstanih koji se održava u Beogradu da je dobro što će taj skup biti zapažen u nekim delovima sveta, ali da Srbija danas „nema spoljnopolitičku orijentaciju, nema koherentnu spoljnu politiku i nema ciljeve spoljne politike“.

„Ima jedan cilj, a to je da se u Srbiji ništa ne promeni, odnosno da medjunarodni faktori ne utiču na način koji bi doneo bilo kakvu političku ili neku drugu promenu u Srbiji“, rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

Jeremić, koji je pre deset godina kao ministar spoljnih poslova organizovao sličan skup nesvrstanih u Beogradu, rekao je da bi nekog možda moglo da brine kako će na današnji samit reagovati neki koji tu nisu bili, a to su pre sva zapadne države, odnosno EU i SAD.

„Objektivne okolnosti su, medjutim, takve da oni gledaju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kroz prste i za daleko veće stvari nego što je jedan komemorativni skup Pokreta nesvrstanih zemalja, tako se ja ne bih preterano uzbudjivao po tom pitanju“, zaključio je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.